top of page
Fleet

Vår process från idé 
till att skylten är på plats

En skylt är inte bara en skylt, det finns mycket att tänka på och många praktiska detaljer som skall lösas innan ett projekt är färdigt. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder med idé, förslag, bygglov, leveranser, montage och service av skyltar. Låt oss hjälpa dig med ditt skyltprojekt!

Vi startar med förutsättningar

Allt börjar med ett behov. Utifrån behovet arbetar vi gemensamt fram en plan. Hur stort är behovet, vad är tidsplanen och när ska allt ske? Vi gör platsbesök fotograferar och tar mått. Vi beslutar skylttyp, storlek och placeringar på fasad eller på marken. När allt detta är klart går vi vidare till att visualisera er skyltlösning.

Yum Yum.png

Design & Visualisering

När alla förutsättningar är på plats så tar vi fram förslag på aktuell skylttyp, vi gör fotomontage för att visa hur skylten kan se ut i sin slutgiltiga miljö. Förslagen kan vara allt från enkla skisser till avancerade 3D visualiseringar av hela fastigheter som ännu inte är byggda. Ritningarna används sedan som underlag för bygglov.

Destinations
bygglov.jpg

Bygglov och andra tillstånd

När alla ritningar är godkända används underlagen för att söka bygglov. Bygglovsprocessen är i många fall både tidskrävande och komplicerad. Värt att notera är att denna process många gånger tar längre tid än både produktion och montage av skylten. 

Crew
20210119_102203.jpg

Produktion

När alla tillstånd är klara startar produktionen. Att producera en skylt är till stor del fortfarande ett manuellt hantverk. Plåt ska bockas, lackeras, svetsas och formas till bokstavsprofiler. Vi fräser akryl och monterar ljuskällor i skylten. Allt kvalitetskontrolleras och testas innan leverans.

IMG_0058.jpeg

Leverans & Montage

När produktionen är klar planeras leverans och montage. Beroende på storlek, placering med mera kan montaget vara mer eller mindre komplicerat. Det krävs många gånger specialtransporter och kranbilar för större montage, ibland räcker det med en stege och skruvdragare. Oavsett hur enkelt eller komplicerat arbetet är finns vi där och hjälper till.

bottom of page