top of page

Vi fyller ju 25 år!

Tiden går snabbt när man har roligt. Vi kom precis på att vi varit aktiva i 25 år. Knappt så man tror att det är sant!När vi bildade Mourou Skyltreklam 1996 låg E-Type etta på svenska singellistan med den gamla klassikern "Free lika a flying demon" i hela 3 veckor, otroligt men sant. Diskussionen om "milleniebuggen" och hur allt skulle gå åt pipan 4 år senare när 1999 blev 2000 hade precis tagit fart.


I en gäststuga utanför Strängnäs startade Noury Mourou bolaget som sedermera fick heta Mourou Skyltreklam. Fredrik, som 1996 var en av de sista att få göra allmän värnplikt startade sin fasta anställning i maj månad 1997 direkt efter "muck"


Det här var på den tiden då LED som ljuskälla fortfarande var lite science fiction, och en logo som hade en toning i sig var väldigt problematisk och kostsam att producera.Idag 25 år och tusentals skyltar senare känns den tiden faktiskt väldigt avlägsen. Utvecklingen har gått snabbt och produktionsmetoder och material har förbättrats ur många hänseenden sedan starten 1996.


Under åren har vi hunnit med att hjälpa både stora och små kunder att synas bättre. Vi har vunnit priset för årets skylt med de stora neonskyltarna på Stockholmsmässan i Älvsjö.


Vi profilerade om City Stormarknad till Power. Vi bytte skyltar åt större delen av alla Coop butiker i Sverige under början av 2000talet, Vi var leverantör åt Hyundai bilar under flera år. Detta och mycket annat har format oss till vad vi är idag. En liten flexibel och effektiv organisation med stort kunnande i det vi gör.25 år alltså, det låter kanske inte mycket, men vi är oerhört stolta över att ha överlevt kriser och sett nya kollegor i branschen både försvinna och starta upp. Vi hoppas såklart att vi tillsammans med våra kunder får vara med att lysa upp Sveriges varumärken i minst 25 år till...


Nedan finns lite av de äldre skyltarna vi har gjort, många av dom finns inte längre eftersom varumärken och verksamheter försvinner och byter namn. Oavsett så är vi stolta över våra 25 år i Skyltbranchen!


73 visningar

Comments


bottom of page